Hoe werkt het...?

Je hebt verschillende soorten airbagsystemen. Hieronder proberen we een beetje uit te leggen hoe deze werken:

  1. Mechanische airbags
  2. Intelligente elektronische airbags 

1) Mechanisch airbag systeem:

Zodra de berijder van het paard of motor wordt gelanceerd, wordt de airbag opgeblazen en wordt de nek, rug, borst, zijkanten en heup van de berijder beschermd. Het airbagsysteem wordt onmiddellijk geactiveerd nadat de afstand van de berijder tot het paard of de fiets de "activeringsafstand" overschrijdt, wanneer de sleutelbal uit de sleutelkast wordt getrokken om CO2-gas in de nek, rug, borst, zij- en heupairbags om het effect van impact op het lichaam van de berijder te verminderen. Nadat de airbag volledig is opgeblazen, lekt het gas langzaam door de gasontlastklep en zal het beklemmingsgevoel geleidelijk afnemen. 

Een groot voordeel van dit soort systemen is dat je je vest nooit hoeft op te laden. Het is altijd klaar voor gebruik, mits er een CO2 patroon in zit. Voor rijders die meerdere dagen op pad zijn en niet altijd de mogelijkheid hebben om een vest op te laden, is een mechanisch vest ideaal.

2) Intelligente elektronisch airbag systeem:

Intelligente elektronische airbag systemen werken zonder keycord en sensoren die op je je motor moet plaatsen. Één van de fabrikanten die systemen levert voor meerdere merken voor dit type airbags is IN&MOTION. Dit systeem is nodig om je airbagvest te laten werken en is alleen te kopen of leasen.

Niet alle merken hanteren een abonnements vorm om een elektronisch vest te kunnen gebruiken. Helite bijvoorbeeld heeft jassen en vesten met een elektronische airbag, waarvoor geen abonnement nodig.

Elektronische airbagvesten werken oa met motion detection en/of GPS. Hierdoor kan de werking van een elektronisch vest minder goed werken wanneer je bijvoorbeeld in een tunnel of een bos rijdt. Heb je een elektronisch Airbagvest van Helite, dan kan je dit gebruiken in combinatie met de Helite Voorvork sensor om er zeker van te zijn dat je elektronisch airbagvest werkt in alle situaties. Ook zal het vest dan werken onder snelheden dan 20 km/u. Normaal gesproken gaan de electronische airbagvesten pas 'op actief' bij een snelheid vanaf 10 - 20 km/u.

Hieronder een filmpje van IXON over hoe een elektronisch systeem werkt in de praktijk.

 

 

© 2020 - 2024 Airbagvest.eu | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel